Helyi termékek, helyi ízek Mezőtúron

NAGYKUNSÁGI ÍZHÁZ ÉTEL és ITALLAP

Érvényes: 2025. január 06-tól

„ÍZ-HÁZ” AJÁNLAT

Az indexben megadott számok az allergén anyagokat jelölik, a listát lásd az étlap végén

LEVESEK

HALÉTELEK

KÉSZÉTELEK

FRISSENSÜLTEK / SZÁRNYAS ÉTELEK

SERTÉSBŐL KÉSZÜLT ÉTELEK

MÁRTÁSOK

TÉSZTÁK

VEGA ÉTELEK

SALÁTÁK

GYERMEKMENÜ

(10 év alatti gyermeknek)

KÖRETEK

ÖNTETEK

Érvényes: 2025. január 06-tól

Az indexben megadott számok az allergén anyagokat jelölik, a listát lásd az étlap végén

Hamburger

Gyros

„ÍZLELŐ” MELEGSZENDVICS

HÚSKRÉMESEK

VAJKRÉMESEK

PLUSZ FELTÉTEK

RENDELHETŐ SÜLTES TÁLAK

Telefonszám: 0630-935-8954 (Minden nap: 11.00.-15.00. óra között) Sültes tálainkra előrendelést felveszünk, rendezvényekre ajánljuk!

2 SZEMÉLYES SÜLTES TÁLAK

4 SZEMÉLYES SÜLTES TÁLAK

Telefonszám: 0630-935-8954 (Minden nap: 11.00.-15.00. óra között) Sültes tálainkra előrendelést felveszünk, rendezvényekre ajánljuk!

DESSZERTEK

SAVANYÚSÁG

Érvényes: 2025. január 06-tól

Az árak forintban (HUF) értendők. Az áraink a 27% áfát tartalmazzák.

Az italok neve mellett megadott számok az allergén anyagokat jelölik, a listát lásd az étlap végén.

Érvényes: 2025. január 06-tól

ITAL KÍNÁLAT

Az indexben megadott számok az allergén anyagokat jelölik, a listát lásd az étlap végén

HELYBEN KÉSZÜLT

Érvényes: 2025. január 06-tól

Az árak forintban (HUF) értendők. Az áraink a 27% áfát tartalmazzák.

Az italok neve mellett megadott számok az allergén anyagokat jelölik, a listát lásd az étlap végén.

Érvényes: 2025. január 06-tól

ITAL AJÁNLATUNK

Az indexben megadott számok az allergén anyagokat jelölik, a listát lásd az étlap végén

SÖR

ÜVEGES SÖR

KÉZMŰVES SÖRÖK

CSAPOLT SÖRÖK

BOR AJÁNLAT

ROSE BOROK

FEHÉR BOROK

VÖRÖS BOROK

PEZSGŐ (1 üveg)

KESERŰ ITALOK

PÁLINKA

WHISKEY

VODKA

KONYAK

LIKŐR, KRÉMLIKŐR

RUM

RÖVIDITAL

ENERGIA ITAL (db)

KOKTÉLOK

Érvényes: 2025. január 06-tól

Az árak forintban (HUF) értendők. Az áraink a 27% áfát tartalmazzák.

Az italok neve mellett megadott számok az allergén anyagokat jelölik, a listát lásd az étlap végén.

Allergén anyagok

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1169/2011/EU RENDELETE (2011. október 25.) a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról, az 1924/2006/EK és az 1925/2006/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet módosításáról és a 87/250/EGK bizottsági irányelv, a 90/496/EGK tanácsi irányelv, az 1999/10/EK bizottsági irányelv, a 2000/13/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv, a 2002/67/EK és a 2008/5/EK bizottsági irányelv és a 608/2004/EK bizottsági rendelet hatályon kívül helyezéséről rendelet II. melléklete

ALLERGIÁT VAGY INTOLERANCIÁT OKOZÓ ANYAGOK ÉS TERMÉKEK

1. Glutént tartalmazó gabonafélék (azaz búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut, illetve hibridizált fajtái) és a belőlük készült termékek, kivéve:

a) búzából készült glükózszirup, beleértve a dextrózt is (*);
b) búzából készült maltodextrin (*);
c) árpából készült glükózszirup;
d) gabonafélék, amelyből készült párlatot vagy mezőgazdasági eredetű etilalkoholt szeszes italok vagy egyéb alkoholtartalmú italok készítéséhez használják

2. Rákfélék és a belőlük készült termékek.

3. Tojás és a belőle készült termékek.

4. Hal és a belőle készült termékek, kivéve:

a) vitaminok vagy karotinoidok hordozójaként használt halenyv,
b) a sör és a bor derítőanyagaként használt halenyv vagy vizahólyag.

5. Földimogyoró és a belőle készült termékek.

6. Szójabab és a belőle készült termékek, kivéve:

a) teljes mértékben finomított szójababolaj és zsír (*);
b) szójababból származó természetes vegyes tokoferolok (E306), természetes D-alfa tokoferol, természetes D-alfa tokoferol-acetát, természetes D-alfa tokoferol-szukcinát;
c) a szójabab növényi olajából nyert fitoszterolok és fitoszterol észterek,
d) a szójabab növényi olajából nyert szterolokból előállított fitosztanol-észter.

7. Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt), kivéve:

a) tejsavó, amelyből készült párlatot vagy mezőgazdasági eredetű etilalkoholt szeszes italok vagy egyéb alkoholtartalmú italok készítéséhez használják,
b) laktit.

8. Diófélék, azaz mandula (Amygdalus communis L.), mogyoró (Corylus avellana), dió (Juglans regia), kesudió(Anacardium occidentale), pekándió (Carya illinoinensis [Wangenh.] K. Koch), brazil dió (Bertholletia excelsa), pisztácia (Pistacia vera), makadámia vagy queenslandi dió (Macadamia ternifolia) és a belőlük készült termékek,

a) diófélék, amelyből készült párlatot vagy mezőgazdasági eredetű etilalkoholt szeszes italok vagy egyéb alkoholtartalmú italok készítéséhez használják.

9. Zeller és a belőle készült termékek.

10. Mustár és a belőle készült termékek.

11. Szezámmag és a belőle készült termékek.

12. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben

13. Csillagfürt és a belőle készült termékek.

14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek.